ВНП (вид на проживання) – документ (в Польщі – пластикова карта), що посвідчує особу іноземця та одночасно підтверджує отримання ним дозволу на проживання в Польщі. ВНП – вид на проживання – дозволяє тимчасове проживання на території Польщі.

Якщо Ви плануєте якийсь час проживати або працювати на території Польщі і Вам набридло їздити в Консульство за візою, є вихід – карта ВНП, іншими словами – тимчасовий вид на проживання (Karta pobytu na czas określony). Як видно з назви, це документ, що засвідчує особу і дає право тимчасово перебувати і працювати в Польщі. Так само вiн дає право необмежену кількість разів перетинати кордон Польщі та до 90 днів в кожному півріччі знаходитися в країнах Шенгенської зони. Наявність карти ВНП дає ряд переваг у порівнянні з візою. Це пластикова карта, розміром з кредитку, з Вашою фотографією і персональними даними. Її можна отримати тільки на території Польщі. Подати документи необхідно при наявності діючої візи. Після подачі документів Ви можете знаходитися в РП до моменту отримання карти ВНП, навіть якщо віза у Вас закінчилася. Перший раз карта видається на 1 рік, потім можна продовжувати на 3 роки. Якщо Ви захочете в майбутньому отримати громадянство – карта ВНП є проміжною ланкою в цьому ланцюжку. Але для отримання даного документа необхідні підстави. Підставами є: робота, навчання, ведення бізнесу, воз’єднання сім’ї i т. д.

Якщо Ви не знаєте з чого почати – звертайтеся в Alliance Group.

Ми проведемо аналіз, визначимо способи і підстави, надамо доступні варіанти, отримаємо дозвіл на проживання, заповнимо усі необхідні документи, запишемо на подачу, будемо супроводжувати і переводити, пройдемо з Вами всю процедуру і будемо контролювати її виконання до моменту отримання карти.


 
Подати заявку
Проконсультуватися